Új év, új tervek, új megoldások
 – 2021-ben zárul a “VASI NŐK” projekt

SAJTÓANYAG – Különös, átlagtól eltérő, változásokkal, bizonytalansággal, nehézségekkel, korlátozásokkal teli évet zártunk. Az elénk gördülő akadályokat legyőzve igyekeztünk a körülményekhez alkalmazkodva továbbra is színes lehetőségeket biztosítani, melyekből remélhetőleg a távolságtartás, félelem, kétségek ellenére is sikerült szemezgetni, információkat hasznosítani és beépíteni a mindennapokba akár az új helyzet kihívásainak kelezésében pl. online oktatás, home office, akár a munka-magánélet összehangolásának gördülékenyebbé tételéhez, akár a női szerepeink átértékeléséhez.

A projekt események szép számmal, mégis korlátozott körülmények között valósultak meg 2020-ban. Szokásos nagy rendezvényünk (karrierhét és állásbörze) megtartására esélyünk sem volt, mégis sok kisebb program zajlott több helyszínen a megyében. A HR-klub közössége rendszeresen összegyűlt és személyes vagy online műhelymunka során osztották meg a jó gyakorlataikat, tapasztalataikat, hogy még hatékonyabbak lehessenek a munkaerő kiválasztásában, megtartásában, motiválásában, az atipikus munkaformák alkalmazásában, melyre a koronavírus hullámai során tapasztaltak egyre nagyobb teret kínáltak a cégek számára. 2 napos képzéseink alkalmával bőséges információval és tanúsítvánnyal gazdagodtak a munkaerőpiaci reintegrációs- illetve a munka-magánélet összehangolását segítő képzésen résztvevők. A munkavállalók, szülők, anyukák, magánszemélyek válogathattak különféle rendezvények pl. nőnapi program, „Csobbanj” kitelepülés a celldömölki és a sárvári fürdőn, Ság hegyi szüreti kitelepülés, Zöldülés-alternatív lehetőségek; segítő szolgáltatások pl. rendszeres német nyelvi programok, grafológiai tanácsadás, stílustanácsadás, rendszerállítás, továbbtanulási konzultáció, pályázati tanácsadás, munkavállalási tanácsadás, önéletrajz- és motivációs levél írás, sminktanácsadás között. Meghívott vendég szakembereink Szabó Dorottya és Vida Ágnes a nagy érdeklődésre való tekintettel a szülő-gyermek kapcsolatról, gyermekrajzokról, anyapszichológiáról tartottak előadásokat és válaszolták meg a felmerülő kérdéseket. A Sikeres nők kerekasztal beszélgetések és a PéldaKép sorozatunk interjúi, videoi bemutatták a körülöttünk élő nők sikereit, életútját mintegy pozitív példát állítva nemcsak a vállalkozás indítását fontolgatók hanem mindannyiunk elé. A Vas megyei céges és anyukás jó gyakorlatok gyűjtése is folyamatos, melyek a www.rugalmasmunka.hu oldalon megtalálhatók. Szakmai megvalósító kollégáink egész évben elérhetők voltak személyesen, telefonon vagy e-mailben, hasznos tartalmakat mutattunk be a vasinok.hu honlapunkon, Facebook oldalunkon és megjelentünk a nyomtatott sajtóban is.

Idén sem lesz ez másképp, készséggel várjuk a megkereséseket. 2021. március végéig sok tervünk van, érdemes figyelemmel kísérni a celldömölki Család- és Karrier Pont tevékenységét! Tovább bővítettük szolgáltatási palettánkat, így a meglévőkön kívül már ingyenes munkajogi tanácsadás is igénybe vehető, részt veszünk továbbá az online HR-festen (2021. 02. 11.) és meglepetés programok is lesznek.

Igényeit, ötleteit szívesen várjuk, jelezze elérhetőségeinken vagy kérje igényfeltáró kérdőívünket!

A sajtóanyag ide kattintva letölthető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük