7 tipp, amivel dolgozó anyaként túlélhetsz

Közzétéve: Kategória: munkavállalóknakCímke: ,

A dolgozó anyuka egyetlen napján valószínűleg több káosszal találkozik, mint a legtöbb ember egy egész héten. Kontrollálni ezt a káoszt viszont mindenkinek létszükséglet.

Egy pár egyszerű trükkel és tippel neked is érdemes megpróbálnod, hátha utána jobban nyeregben érzed majd magadat. 

Egyél egészségesen! A mindennapi sietségben és a zűrzavarban, amit a gyerekek és a család okozhat, erről talán könnyű megfeledkezni. Pedig, ha belegondolunk, épp, hogy ilyenkor volna szükségünk még több energiára. Ebből tehát próbáljunk meg nem engedni. És még csak nem is kell fél napot a tűzhely mellett állni: elég csak egy energiadús turmixot összedobni, tele zöldséggel, gyümölccsel.

Kövess egy rögzített ütemtervet! Persze a dolgozó anya nem kevés rugalmasságot igényel, mégis vannak dolgok, amiket bizony ütemezni kell. Legyen szó a reggeli indulásról, a bevásárlásról, a találkozóinkról, a konferenciahívásokról. Így tudsz időt szerezni és nem elveszíteni.

Legyen szem előtt a napi teendők listája! Ez a második pont továbbgondolása. A fenti listát tedd jól látható helyre, mondjuk a hűtőszekrényre, mintegy vizuális emlékeztetőül.

Csempéssz egy kis élvezetet is a napba! Ha szeretsz kávézni, akkor ez lehet reggel egy ellopott 10-15 perc, amíg nincs telefon, nincs tévé, csak te, a kávéd és a gondolataid.

Legyen időd magadra is! Ez talán a legnehezebb, mégis az egyik legfontosabb teendő. Muszáj egy kis időt magunkra is szánni, még akkor is, ha csak néhány percről van szó. Persze vannak napok, amikor ezt egyszerűen nem lehet kivitelezni, de heti egy-két alkalom bele kell, hogy férjen, Találd meg, mi az, ami közel áll hozzád! Mondjuk valamiféle sport, egy kiadós nap végi szauna, egy mozi, bármi, ami kikapcsol és feltölt.

Tanuld meg delegálni a feladataidat! Vannak napok, amikor a legnagyobb erőfeszítés ellenére sem tudunk a feladataink végére érni. Tegyük fel, megbetegszik a gyerek, közben a munkahelyen sürget egy határidős feladat. Ilyen esetekben még ha nehéz is segítséget kérni, bizony meg kell tenni, hiszen nincs más választásunk. Kérd meg a férjedet, intézze el a bevásárlást vagy az anyósoddal összefüggő ügyeket, hogy segítsen be a gyerekek körül, esetleg intézze el a számlák befizetését.

Végezetül összpontosíts a pozitív dolgokra, és légy hálás azért, amid van, amit elértél! Van munkád, mellette anya vagy, ami nem kis kihívással jár. Példát mutatsz a gyerekeidnek, légy büszke magadra, van rá okod!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük