Család.hu összefoglaló #2 – Nagyon népszerű a falusi CSOK

Közzétéve: Kategória: csalad.huCímke:

Folytatjuk az összefoglaló sorozatunkat. Mutatjuk, miről írtak a Család.hu-n az elmúlt hónapban. Természetesen a családi támogatásokat érintő friss híreket is közöljük.

Még augusztus elején tájékoztatott Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos arról, hogy a külföldről hazatelepülők, az ápolási és a gyermekek otthon gondozási díjban részesülők, valamint a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) szereplők is igényelhetik a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) speciális változatát, a Falusi CSOK-ot. Ezt talán kevesen tudják, pedig fontos információ. Ha téged is érint a dolog, a konstrukció részleteiről, az egyéb könnyítésekről itt olvashatsz.

De nem csak erről, hanem a falusi CSOK-kal összefüggő más hírekről is tájékozódhatsz a Család.hu-n. https://csalad.hu/cikk/uj-lenduletet-hozhat-a-falvaknak-a-csok Egészen pontosan arról, hogy van olyan falu, ahol telekfejlesztésbe kezdenek, hogy ki tudják szolgálni a megnövekedett igényeket. A Magyar Nemzet írására hivatkozva írják az idézett cikkben, hogy ilyen falu a Vas megyei Nick is. A falu polgármestere, Csorba József nyilatkozott erről. A teljes cikk itt. 

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szintén a témával kapcsolatban közölte, hogy már ezres nagyságrendű megkeresés érkezett az elmúlt hetekben a Falusi CSOK-kal összefüggésben. Illetve ugyanebben a cikkben a támogatás ingatlan drágító hatásáról is értekeznek. Szerintünk érdemes elolvasni, ha ti is igénybe vennétek ezt a pénzügyi segítséget.

Ajánljuk a többi tájékoztató írást is. Ugyanis a Család.hu-n nem csak hírek, hanem a konstrukciók részleteit pontosan leíró bejegyzések is találhatók. Ha ezekre lennél kíváncsi, ide kattints! 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük