A nők munkaerőpiaci helyzete – A két nem közötti esélyegyenlőtlenségről

Kétségtelen, hogy az utóbbi években egyre többet foglalkoznak a nők munkába való visszatérésének kérdésével. Ellenére annak, hogy Európában is egyre több nőt foglalkoztatnak, a bérezés tekintetében sajnos még mindig nincs egyenlőség a férfiak és a nők között.

Elmondható, hogy minden 10 nőből 6 jelen van a munkaerőpiacon, és ez a szám folyamatosan növekszik az Európai Unión belül. Hazánk élen jár e téren, hiszen az elmúlt 10 év során 10 százalékkal nőtt a nők foglalkoztatottsága.  

Azonban az már kevésbé pozitív, hogy a gyengébbik nem képviselői 9 százalékkal még mindig kevesebb pénzt visznek haza ugyanazért a munkáért, mint a férfiak – tudtuk meg a Paylab nemzetközi bérinformációs portáltól.

A nők helyzete egyebek között azért is nehezebb, mert a gyermekvállalás a teljesítőképességük csúcsán szakítja félbe a pályafutásukat, majd néhány év múlva szinte kezdhetik elölről a karrierépítést.  

Elmondható viszont, hogy a visszatérésük után az anyák megítélése meglehetősen pozitív a munkahelyükön. A felmérésből kiderül, hogy a legtöbben, 32 százalék örül annak, ha van ilyen kollégája, míg csupán 2 százalékuknak terhes a jelenlétük. A legpozitívabban a finnek és a horvátok állnak hozzájuk, míg a szlovákok a legkevésbé nyitottak irántuk.

A kisgyermekes anyák elsősorban az ügyfélszolgálatokon, a textiliparban, a közszférában, illetve a bankszektorban helyezkednek el.

Nagyon fontos foglalkozni a kérdéssel, hogy miképpen lehetne segíteni az anyák munkába való visszatérését. Az biztos, hogy a rugalmas munkaidő nagy segítség a számukra, illetve a részmunkaidős foglalkoztatás is nagyban szolgálná az érdekeiket.

Míg az előbbi hazánkban sajnos még nem igazán elterjedt, addig a rugalmas munkaidőt már számos magyarországi vállalat bevezette.    

A home office, azaz az otthonról történő munkavégzés vagy a több szabadnap mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy könnyebb legyen számukra a munkahely és az otthon közti balansz megteremtése. További pozitív hozadéka ennek a foglalkoztatásnak, hogy növeli a munkahelyen való megbecsülésüket is, amire szintén nagy szükség van.   

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük