Alkalmazások, amik segítenek átmozgatni az izmokat a számítógép előtt végzett munka közben

Bizonyára te is voltál már úgy, hogy annyira belemerültél egy feladatba, hogy órákon át ültél a géped előtt mozdulatlanul, mozgás nélkül. Ez részben jó, hiszen az elhivatottság pozitív dolog. Viszont a mozgásszerveidnek már kevésbé előnyös az, ha órákon át mozdulatlan vagy. Akkor meg végképp, ha ez rendszeressé válik. Mondjuk a home office alatt. Szerencsére ennek az elkerülésére is készültek ma már segítő appok. Amik egyébként a mostani, COVID-os időszak alatt egészen népszerűvé is váltak. Mutatunk is ezek közül párat. Hátha te is hasznát veszed valamelyiknek.

Az “I need a break” nevű oldal ilyen. A felület megnyitása után azonnal betöltődik néhány olyan tornagyakorlat, ami segít kicsit átmozgatni a gép előtti ülés miatt merevvé vált izmokat, ízületeket. A klikk után nincs egyéb teendő, csak követni a videós tréner mozdulatait. Az “I need a break” oldalnak egyébként van okostelefonos változata is.

Aztán ott a Chrome böngészőbe telepíthető New Tab Stretches nevű felülete. Ami minden egyes új weboldal megnyitásakor mutat nekünk egy könnyen elvégezhető átmozgató gyakorlatot. Szerintünk ötletes. Így biztosan nem felejtünk el nyújtani munka közben. Próbáld ki! Akár most 🙂

Végül íme, a Rest. Ez egy időmérő alkalmazás, ami nem csak figyelmeztet az adott munka intervallum végén, hanem még egyszerű átmozgató gyakorlatokat is ajánl. Szerintünk erre is érdemes rápillantani. Igaz, a Rest már fizetős alkalmazás… De az izomzat, az ízületek egészsége, meghát a felfrissülés talán megér egy kis plusz kiadást.

Szóval attól még, hogy otthon dolgozol, a mozgásról ne feledkezz meg. Ha sétálni nem is tudsz menni, legalább pár tornagyakorlatot végezz el. Ha ehhez pedig kell egy kis “noszogatás”, a fenti alkalmazások a segítségedre lehetnek.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük