Home office-ban dolgoznál? – Olvasd át a nemrég megjelent rendeletet!

Az új szabályok értelmében az otthoni munka költségeihez “hozzájárulást” is kérhetsz a munkáltatótól. A koronavírus-járvány idején legalábbis ez a helyzet. 

A rendelet itt érhető el. 

Szerintünk érdemes kattintani. Persze nem csak azoknak, akik a koronavírus-járvány miatt kényszerültek az otthoni munkavégzésre. Azoknak is ajánljuk a rendelet átböngészését, akik mondjuk kisgyermeket nevelő szülőként gondolkodnak home office-ban. Meglátásunk szerint van ugyanis arra némi esély arra, hogy mindez – a munkáltatói hozzájárulás – később is érvényben marad.

De hogyan is szól pontosan a költségtérítésre vonatkozó szabály?

A veszélyhelyzet idején költségként, igazolás nélkül elszámolható egy bizonyos összeg, távmunkavégzéssel összefüggő költségtérítés jogcímen – írja a Népszava.

Ez egy, a felek által meghatározott havi összeget jelent majd, aminek a mértéke maximum az adóév első napján érvényes havi minimálbér 10 százaléka lehet (jelenleg 16 ezer 100 forint). A költségtérítés feltétele, hogy a munkavállaló a távmunkával kapcsolatosan semmiféle más költséget (például rezsi, internethasználat) ne számoljon el.

Fontos, hogy ezzel tisztába legyél. Ha nem tetted volna még meg, egyeztess erről a munkáltatóddal! 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük