Család.hu összefoglaló #1 – Nagyszülői gyed, CSOK és autóvásárlás-támogatás

Közzétéve: Kategória: csalad.huCímke:

Az utóbbi hetekben rengeteg olyan intézkedés lépett életbe és hír jelent meg, ami a családalapítás előtt állókat, a gyermeket nevelőket érintheti, köztük a mi olvasóinkat. Ezért úgy határoztunk, hogy ezentúl rendszeresen készítünk összefoglalót a Család.hu-n megjelentekből. Ezzel is segítve kicsit a tájékozódást a gyerekeseket érintő támogatásokkal összefüggő híráradatban.

Nézzük is, milyen új információk jelentek meg az elmúlt hetekben a Család.hu-n.

Július elején, a nagymamák világnapjához kapcsolódóan jelent meg egy cikk a nagyszülői gyedről, illetve a Nők 40 programról. Ez utóbbi kezdeményezés azoknak a nőknek segít, akiknek már megvan a 40 év jogosultsági idejük, és a nyugdíjkorhatár betöltése előtt szeretnének nyugdíjba menni. A nagyszülői gyed lényege pedig: azok a nagyszülők, akik nem mentek nyugdíjba, vállalhatják, hogy amíg a szülők dolgoznak, addig ők nevelik, gondozzák az unokát. Szerintünk sok kismamának jöhet jól ez a fajta segítség a mindennapokban, érdemes elolvasni a részleteket. Ezt itt teheted meg. 

A Család.hu-ra nemrég egy CSOK-összefoglaló is felkerül. Egészen konkrétan a program vissza nem térítendő támogatásának legfontosabb tudnivalóit ismertetik. Egyebek mellett a jogosultság feltételeit, azt, hogy mi számít a szabályok szerint új lakásnak, illetve azt, mi az igénylés menete. A bejegyzésben kitérnek a támogatás folyósításának részleteire is. Illetve külön foglalkoznak azzal, hogy mi változott a programban az utóbbi időszakban. Ugyanitt a falusi CSOK-ról is közlik a legfontosabb tudnivalókat. A részletek itt.

Ugyancsak a napokban került fel egy összefoglaló a jelzáloghitel elengedésének feltételeiről. Tudjátok, ez az a konstrukció, amiben a harmadik és további gyermekeket vállaló családoknál gyermekenként egymillió forintot átvállal az állam a jelzáloghitelből. Ha kíváncsi vagy a részletekre, klikk ide!

A családokat támogató intézkedésekkel kapcsolatos összefoglalók sora azonban ezzel nem ért véget. A nagycsaládosok autóvásárlás támogatásához kapcsolódó útmutató is elérhető az oldalon

A használt lakás vásárlására is fordítható CSOK-kölcsönről pedig itt írnak. Röviden csak annyit: júliustól használt lakások, házak vásárlása esetén is felvehető a CSOK mellé egy legfeljebb 3 százalék kamatozású CSOK-kölcsön. Ez két gyermek után 10 millió forintos, három vagy több gyermek esetén 15 millió forint kamatmentes hitelt jelent. Fontos változás továbbá, hogy megszűnik a használt lakásokra felvehető CSOK-ra és a kamattámogatott CSOK-kölcsönre vonatkozó 35 millió forintos értékhatár. Még több részlet itt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük