Ezekre (is) figyelj, ha anyukaként otthonról dolgozol

Közzétéve: Kategória: munkavállalóknakCímke: ,

Minden szülő rugalmas munkaidőről, a tökéletes munka-magánélet egyensúlyáról álmodozik. Ha te is a kettő közt balanszírozol és úgy döntesz, hogy egy otthoni munka segíthet közelebb jutni az álmaidhoz, akkor ehhez megfelelő technikai eszközökre és másfajta gondolkodásmódra is szükséged lesz.

Mindenekelőtt kell egy asztal és egy szék. Furán hangzik, de sokan a kanapén kezdenek el dolgozni. Ez azonban hosszú távon nem működik jól. Egy olyan hely kell ugyanis, ahol a magánélet megszűnik és munkahely lesz belőle. Ennek praktikus okai is vannak, hiszen így semmi sem vonja el a figyelmedet a munkáról. 

Sajnos attól még, hogy otthon dolgozol, nem lehetsz a gyermekeddel egész nap. Maximum később tudod vinni az oviba, és korábban el tudod hozni. De ne legyenek illúzióid, az nem fog működni, hogy te dolgozol, ő pedig ott van melletted. Ez azért van így, mert a gyerek még nem érti meg, hogy mit jelent dolgozni. Nem is várható el tőle, hogy tudja, miért nem szabad zavarni tégedet. 

Megfelelő eszközökre is szükséged lesz. Először is kell egy számítógép, ami fontos, hogy jó állapotban legyen. Ügyelj arra, hogy a készülékedet otthon ne használja más, vagy csak jelszó ismeretében lehessen hozzáférni az anyagaidhoz. Ez sok későbbi kellemetlen helyzettől óv meg. 

Továbbá jó, ha van külön céges telefonod, amin a céggel kapcsolatos telefonhívásokat lebonyolítod. Illetve akár botanikus, akár könyvelő vagy, egy nagysebességű internet is kötelező.

Újabb apróságnak tűnő, ám de fontos kitétel, hogy ne pizsamában dolgozz. Attól még, hogy otthon vagy, dolgozol. Fontos, hogy ilyenkor is meglegyenek például a reggeli rituálék. Ugyanúgy készülj a munkába, mintha nem otthonról dolgoznál. 

Illetve ugyanúgy legyenek időpontok, amiket be kell tartanod. Nem csinálhatod azt, hogy akkor állsz neki dolgozni, amikor jól esik, és addig dolgozol, amíg bírod. Kell a rendszeresség és a feladatok időzítése otthon is.

Ha a fentieket megteszed mind a munkahelyi, mind a magánéleti dolgaid védelme érdekében, akkor nagy eséllyel viheted sikerre az otthoni vállalkozásodat.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük