Ezentúl törvény is segítheti a munka és a magánélet különválasztásában

Az Európai Parlament törvényben rögzítené, hogy a dolgozóknak ne legyen kötelező a munkaadójuknak rendelkezésére állniuk a munkaidő lejárta után. Az intézkedés óriási segítség lenne a munka és a magánélet összehangolásában.

A koronavírus-járvány kitörése óta csaknem 30 százalékkal emelkedett meg az otthonról dolgozók aránya. Ami önmagában még nem is lenne gond, viszont az otthoni munkát végzők körében kétszer gyakoribb, hogy a heti maximális 48 óránál többet töltenek munkával – derül ki az Eurofound alapítvány felméréséből. A távmunkát végzők csaknem 30 százaléka nyilatkozott úgy, hogy hetente többször is a szabadidejéből áldoz a munkára, szemben az irodai dolgozók alig 5 százalékával.

A távmunka és a magánélet egyensúlyának megőrzése érdekében az európai uniós tagállamok szocialista pártjai szorgalmazzák, hogy ezentúl jogszabály biztosítsa a munkavállalók számára a “lecsatlakozást” – vagyis azt, hogy szankciók nélkül lecsatlakozhassanak a digitális eszközeikről a munkaidő végeztével. A képviselők emellett minimumkövetelményekkel szabályoznák a távmunkát, pontosan meghatározva a munkafeltételeket, valamint a munka- és a pihenőidőt – derül ki az Európai Parlament weboldalán megjelent cikkből.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség üdvözölte az elképzelést, ugyanakkor a testület elnöke tart tőle, hogy az előírások betartását nehéz lesz ellenőrizni, így kérdés, hogy a jogszabály mennyire fogja valóban segíteni a munkavállalókat. Az ATV Híradójának nyilatkozó szociálpszichológus szakértő, Szvetelszky Zsuzsanna elmondta, a távmunka jellemzően felerősíti az adott cégstruktúra sajátosságait, így aki a járvány előtt is túlórázott, az feltehetően a pandémia idején még a korábbinál is többet dolgozik. Ráadásul a munkavállalók többsége nem mer nemet mondani a munkaidején túl kapott feladatokra, mert félnek, hogy az a munkahelyük elvesztésével járna. Rónaszéki Péter kiberbiztonsági szakértő szerint léteznek olyan technikai eszközök, amelyek lehetővé tennék a munkaidő betartatását, ugyanakkor ő a munkáltató és a munkavállalók közti bizalom erősítését tartja fontosabbnak – olvasható a Házipatika.com-on.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük