Hogyan változtatja meg a munkavégzés rendjét a koronavírus-járvány?

Az már a cégvezetők és az alkalmazottak számára is bebizonyosodott, hogy az otthoni munkavégzés lehet hatékony. De vajon van annyira eredményes ez a munkavégzési módszer, hogy a koronavírus-járvány lecsengése után is megmaradjon?

A kérdést az Index.hu friss bejegyzésében is feltették. Amire természetesen szakértőktől választ is kértek.

A post szerint esélyes például, hogy számos vállalatnál bevezetik a 3-2-2-es munkahetet. Ami egyfajta hibrid megoldás az otthoni és az irodai munka között. A számsor ugyanis annyit jelent, hogy az alkalmazott 3 napot tölt az irodában, 2 napot otthoni munkával és 2 napot pihenéssel. Azt pedig, hogy ezeket a napokat miként variálja valaki, abba a cégnek nincs beleszólása. Így megvan a rugalmasság a munkában, sor kerül otthoni munkavégzésre és a személyes irodai munkavégzésre, megbeszélésekre is lesz alkalom.

Mi a helyzet a 4 napos munkahéttel?

Számos alkalommal jelentek már meg hírek a témában, de korábban túl sok realitása nem volt annak, hogy a vállalatok bevezetik a 4 napos munkahetet.

Most annyiban változott a helyzet, hogy bebizonyosodott: az otthoni munkavégzés alatt sokan 4 nap alatt képesek annyi feladatot elvégezni, amennyit eddig 5 nap alatt láttak el a munkahelyen.

Persze erre azért van vezetői válasz is: “Ha ez így van, akkor eddig nem adott 100 százalékot a munkavállaló…”

Nem tudni, hogy mindez hová vezet. Az azonban egyértelműen látszik, hogy változás lesz. 

És ezt az ELTE Szociológia Doktori Iskola doktorandusza is hasonlóképpen gondolja. Lukács Bence az Indexnek elmondta: a magyar cégvezetőkkel felvett interjúk tapasztalatai azt mutatják, a járvány miatt engedélyezett otthoni munkavégzés várhatóan nem átmeneti jelenség lesz. Az átállást mind a munkáltatók, mind a dolgozók rugalmasan kezelték, és alapvetően pozitívan értékelték. Bár a cégek irányítói eleinte bizalmatlanok voltak a home office-szal szemben, de ebben változást hozott a vállalati szempontból előnyöket is jelentő távmunka tapasztalata.

A rugalmas(abb) munka tehát nagy valószínűséggel a koronavírus-járvány lecsengése után is megmarad. Már csak az a kérdés, hogy milyen formában és milyen heti leosztásban.

Egy biztos: bármilyen mértékű is lesz az átalakulás, az a gyermeket nevelőknek nagy segítség. Hiszen minél rugalmasabb a munkarend, annál több a lehetőségük munkát vállalni a kisgyermekes anyukáknak.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük