Mikor és hogyan térünk vissza az irodai munkához?

Marad a home office a koronavírus-járvány lecsengése után is, vagy lassan vissza kell rázódnia mindenkinek az irodai munkavégzésbe?

Sokan teszik fel ezt a kérdést manapság. Elvben ugyanis nagy számú átoltottság esetén lazíthatók a munkahelyi szabályozások is. Erre pedig akár már hónapokon belül sor is kerülhet. 

De vajon vissza akarunk-e menni az irodába?

A többség egyértelműen nemet mond erre. Legalábbis munkavállalói oldalon. A munkáltatóknál már valamennyire árnyaltabb a helyzet. Ők azért nem mondják ki egyértelműen, hogy minden maradhat a jelenlegi szabályozás szerint. 

Valószínűbb, hogy valamilyen hibrid modell bevezetése következik. 

Ha lesz is valamilyen szintű visszatérés a home office-ból az irodai munkába, az egy lassabb átmenet keretében történik majd. Vagyis bizonyos napokon majd lehet otthonról dolgozni, és lesznek olyan időszakok, amikor jelen kell lenni az irodában.

Valószínű, hogy sokkal nagyobb lesz a rugalmasság ezen a téren, mint korábban. A várakozások szerint a poszt-covid időszakban a munkáltatók sokkal jobban figyelembe veszik majd az egyén igényeit…

Ez persze lehet az irodai munkavégzésre való igény is. Merthogy van, akinek egyáltalán nem jön be az otthoni munka.

Szóval a kulcs a rugalmasság. A jövőben szinte biztos, hogy a legtöbb cégnél újfajta munkarend alakul ki.

Ahogy az is, hogy nem az egyik napról a másikra rendeződik vissza minden a régibe. Szakértők szerint legalábbis erre figyelniük kell a munkáltatóknak. A hirtelen váltás ugyanis sokkal több kárt okozhat, mint amennyi hasznot hoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük