Női karrier nappal indult a kamara egy héten át tartó rendezvénye

Közzétéve: Kategória: Egyéb

Több ezer látogató, közel félszáz kiállító, számos szakmai esemény, 87 szakmabemutató… A korábbi évek sikereit is felülmúlta az idén a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvénye, a Vas megyei karrierhét. A régió meghatározó eseményén egyebek mellett munkaerőpiaci börzét, KKV és HR tematikájú előadásokat és a régióba egyedülálló női karriernapot is szerveztek.

A VasiNők oldal szempontjából talán ez utóbbi program a leginkább lényeges. Ennek szervezésében és lebonyolításában ugyanis a projektünkben résztvevő partnerek is tevékenyen részt vettek. Ki a háttérből, ki a pódiumról segített. Igen, merthogy számos olyan előadást is tartottunk, ahol a kollégáink moderálták a beszélgetést, illetve osztották meg a tapasztalataikat a szép számban jelen lévő közönséggel.

Létezik olyan, hogy női hivatás? Mi a titka a munka és a magánélet összehangolásának?

Ezek volt a központi kérdései a napnak. Pontosabban az, hogy vajon a nők valóban vállalhatnak ma, a XXI. században hivatást Magyarországon, amikor hiányoznak az atipikus munkalehetőségek, amikor a háztartási munka és a családdal kapcsolatos batyu még mindig inkább a nők vállát nyomja, mint a férfiakét? És vajon hogyan egyeztetheti össze egy nő a hivatását a családjával?

Ezekre a kérdésekre igyekeztek választ adni a meghívott szakértők. Többek között a projektünk konzorciumi partnerének, az IFKA-nak a szervezetfejlesztési csoportvezetője, Kálmán Edina is, aki a előadásában a számok mögötti sorsokra hozott példákat. Az ő előadását Mayer Ildikó szavai követték. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa, a Családi Kör intézményvezetője a kisgyermekes anyukák újbóli munkába állásával kapcsolatban mondott el érdekességeket. Egyebek mellett azt is, hogy sajnos sokan el sem jutnak idáig. A női karriernapon természetesen kerekasztal beszélgetésre is sor került. Vas megyei nők beszéltek a női sorsokról, a női hivatásokról. Hallhattunk nagyon tanulságos tapasztalatokat Márton Katalintól, a Praktiker Barkácsáruház HR vezetőjétől, dr. Lórántfy Máriától, az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatójától és Kovács Ágnestől, a Szombathelyi Televízió kreatív igazgatójától.

Délután aztán újabb női sztorikkal folytatódott a nap. Podmaniczky Éva, az IFKA munkavállalási tanácsadója a különféle élethelyzetekben a nőknél adódó élet- és munkakérdésekről beszélt. Előadása után Bíró Ágota és Pungor László, a MAM Hungária Kft. vezetőinek prezentációja következett. Amiben a vaskeresztesi gyár gyakorlatán keresztül mutatták be, milyen női és férfi szerepek vannak jelen a munka világában.

Természetesen a vállalkozás indításához is kaptak tippeket a jelen lévő hölgyek.

Mindebben három, már sikeres helyi vállalkozó hölgy segédkezett. Dr. Mester Ildikó Virág (gyógyszerész, a Magister Products tulajdonosa), Gál Katalin (az Event Marketing tulajdonosa) és Kovács Delinke (stylist) közreműködésével zajlott egy kerekasztal beszélgetés. Mindezt egy saját kompetenciákat, saját erőforrásokat feltáró műhelyfoglalkozás követte. Majd az esemény zárásaként egy igencsak érdekes beszélgetést hallhattunk a Női Vállalkozói Klub Egyesület szervezésében. Már a címe is meglehetősen figyelemfelkeltő volt: A Férfi, akinek a Nő a hivatása… Polgár Tibor és Dröszler László mesterfodrászok avatták be a jelenlévőket a szakmájuk titkaiba.

Az eseményről természetesen fotókat is készítettünk. Ezeket itt tekinthetitek meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük