Tiszta udvar, rendes ház – Tippek, hogy miként tartsd rendben az otthonod

Közzétéve: Kategória: munkavállalóknak

Dolgozó anyukaként összeszámlálni sem egyszerű, hány fronton kell teljesíteni egy nőnek. Reggel, mire ébred a ház, arra általában már túl vannak a reggeli készítésen, a tízórai is a dobozban, a gyerekek ruhái kikészítve, majd miután útnak indította a család apraját-nagyját – hacsak nem ő maga viszi őket -, akkor pár perc alatt elkészül ő is, a lakás meg hát… Csak váratlan vendégek ne érkezzenek addig, majd munkából hazaérve egyből nekiáll – gondolja magában. Csakhogy munka után bevásárlás, a gyerekeket is össze kell szedni a különórákról, s hazaérve, valakinek a vacsorakészítésnek is neki kell állni.

Ördögi kör, ugye?

A fentiekből tisztán látszik, akinek pedig családja van, az még úgyis tudja, hogy egy anyának ez több, párhuzamos munkahelyet jelent egyszerre.

Napi 8 óra munka és gyermeknevelés mellett háztartást vezetni nem a legegyszerűbb feladat.

De hogyan lehet mindemellett mégis rendet tartani? Ehhez szeretnénk most pár hasznos tippet adni neked.

A bejárathoz közel mindig legyen a mindenes tároló. Tartsátok itt a cipőket, kabátokat, leveleket. Szoktassátok rá a gyerekeket, hogy ők is így tegyenek. Ha hazaérve nem csak ott hagyunk mindent a bejáratnál, az már egy rendezett képet tud nyújtani.

Jutalmazd meg magad. A szükségtelen ruháktól szabadulj meg – ajándékozzuk el azokat – és lepd meg magunkat valami újjal. Ha kidobsz 5 ruhadarabot és hozol helyettük egy újat, máris több helyed lesz.

Minden hétvégén szánj időt valaminek a rendbetételére. 52 hétvégéd van egy évben, ha mindig csak picit rendszerezel, nem vállalod túl magad és mégis csinálod, haladsz a tennivalókkal.

Alakíts ki egy játéktárolót, és ragaszkodj a használatához. A széthagyott játék bármilyen szépen kitakarított és rendezett helyiséget kupissá tehet. Ne hagyd!

A gyerek egyszerre csak egy játékkal játsszon. Ezt nem biztos, hogy olyan egyszerű lesz kialakítani, mint amilyennek elsőre hangzik, de amint meglesz, meglátod, a gyereknek is, és a te lelkednek is jót fog tenni.

Nem több, mint 20 perccel kelj fel korábban a szokotthoz képest. Napi 20 perc sokat számít, ha rendszerezésről és a rend megtartásáról van szó.

Ha ezt a pár apró trükköt beveted, akkor egy váratlan vendég sem tud majd rosszkor érkezni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük