7 remek tipp a kisgyerekes anyukáknak – Így egyszerűsítheted le az életet

Közzétéve: Kategória: munkavállalóknak

Akinek gyereke van, szinte biztosan kivétel nélkül állítja, hogy szülőnek lenni a legjobb dolog az életben. Látni, ahogy cseperednek, ahogy felfedezik a világot, ahogy szép lassan elindulnak a leválás útján, egyre távolabb merészkednek, de közben mindig vissza-visszatérnek a biztonságot nyújtó szülői karok ölelésébe. Valóban kiváltság az élettől annak, aki ezt átélheti.

Azonban ezzel egyidejűleg valószínűleg azt se vitatják a szülők, hogy gyerekekkel az élet valamilyen szinten, de bonyolult. A 100 százalékos figyelem, a mosás, a fürdetés, a bevásárlás, az óvodai, az iskolai kötelezettségek napi szinten nem kis feladatot jelentenek a szülőpáros számára.  

Ne legyenek illúzióid, gyerekkel sosem lesz ultra egyszerű az életed, ellenben megpróbálhatsz egyszerűsíteni rajta. Legyen egy vagy akár több gyermeked, ha hozunk néhány alapszabályt, szokást, amikhez aztán konzekvensen ragaszkodunk, garantálható, hogy az életünk jóval kevésbé lesz komplikált.

Természetesen a fontossági sorrend csúcsán továbbra is a család helyezkedik el, az ő szükségleteinek a kielégítése marad ezután is a legfontosabb. Ellenben utána rangsorolva eldönthetjük, hogy számunkra mik is az igazán fontos dolgok.

Tarts velünk, hiszen az alábbiakban abban segítünk, hogyan is tedd mindezt.

  1. Használj naptárat!

Minden, a gyerekkel, illetve saját magunkkal kapcsolatos programot – úgy, mint például egy védőnői vizsgálat, a különböző, gyerekeknek szóló foglalkozások, a különórák, egy-egy kozmetikai vagy orvosi időpont – vezessünk fel egy központi naptárba, amire a legjobb megoldás talán a Google Calendar. Ehhez a párunk is bármikor hozzáférhet, így könnyedén össze fogjuk tudni hangolni a család feladatait, illetve ezáltal elkerülhető a programokra való rászervezés is.

  1. Legyen játéktárolód! 

Ne hagyd, hogy a játékok mindig szanaszét heverjenek. Legyenek szabályok a tárolásukról, ezáltal nagyban megkönnyíted a saját feladatodat is, hiszen nem neked kell naphosszat pakolni utánuk. Illetve az sem elhanyagolható, hogy így nem fog egy-egy legó vagy más apró tárgy a lábad alá kerülni. Akivel történt már hasonló, az tudja, hogy nem egy kellemes érzés. Szóval inkább a játéktároló.

  1. Rendszeres takarítás.

Részben kapcsolódva az előző ponthoz, tanítsuk meg a gyerekeket takarítani maguk után. Ne hagyjuk, hogy kupi legyen, aminek az eltakarítása aztán nagy valószínűséggel ránk várna majd.

  1. Tervezd meg a következő reggelt!

A reggelek sok család számára igazán kaotikusak tudnak lenni, ennek elkerülése végett tervezzük meg már előző este, hiszen ha jól indul a reggel, azzal sokat tehetünk a napunk hátralévő részének nyugalmáért.

  1. Ne tervezz túl!

Ne akarj mindent kontrollálni, hagyj szabadidőt, illetve hagyd azt is, hogy a dolgok maguktól menjenek az útjukon.

  1. Mindig időben készülj el!

Ha mész valahova, az utolsó pillanatos kapkodásnál nincs sok rosszabb dolog. Ilyenkor garantált a stressz, illetve az elkésés is, ami csak további feszültséget szül.

  1. Mindig legyen nálad némi nasi, hiszen az éhes felnőttnél már csak az éhes gyerek rosszabb.

Tehát legyen a táskában valami ropogtatnivaló vagy zöldség, illetve törlőkendő és egy váltás ruha a gyerekeknek. E kettő utóbbi sok esetben szintén életet menthet.   

Neked vannak hasonló tippjeid? Írd meg nekünk kommentben!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük