A kismamák jelentős része vállalna munkát a kisgyerek mellett… – Amennyiben otthonról végezhető az adott feladat

A kismamák jelentős része vállalna munkát, ha a munkavégzés feltételei számukra megfelelőek lennének. Egy felmérés szerint nagyjából 100 ezer anyuka, a kismamák 28 százaléka mondja azt, hogy ha otthonról tudna dolgozni és kellően rugalmas lenne a munkaidő, szívesen vállalnának munkát. 

Mindez a Babadirect Kft. 4 ezer 200 kismama megkérdezésével készült kutatásából derült ki. Ahogy az is, hogy a kismamák meglepően sok időt töltenek önképzéssel. Számszerűsítve: a dolgozni vágyó nők 60 százaléka aktívan tanul valamit önállóan. 

A közlemény szerint a legtöbbet – napi 1,8, illetve 1,7 órát – azok, akik szakmunkásként vagy 8 általánost végeztek, némileg kevesebbet – 1,5, illetve 1,4 órát – az érettségizettek, illetve a főiskolát/egyetemet végzettek. Hozzátették: ezek az arányok leképezik a piaci elvárásokat, különösen azt, ami a távmunkában történő foglalkoztathatóságot illeti.

A közlemény szerint ugyanakkor túlzás lenne a dolgozni vágyó több mint 100 ezer kismamánál nagyobb munkaerőpiaci tartalékot feltételezni ebben a csoportban. A nem reprezentatív felmérésből ugyanis még az is kiderül, hogy a nem dolgozó kismamák több mint fele nem is szándékozik munkát vállalni.

Te hogy állsz ezzel a kérdéssel?

Ha szívesen dolgoznál kismamaként, érdemes felkeresni a Babadirect Kft. honlapját, de hozzánk is nyugodtan fordulhatsz a kérdéseiddel. Szakértőinket bátran keresd akár a Facebookon vagy számos más elérhetőségünk bármelyikén.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük