A rugalmas munkalehetőség a nyári szünetet is könnyebbé teszi

Tízből mindössze három vállalat segíti a 14 éven aluli gyermeket nevelő szülőket abban, hogy könnyebben megoldják a nyári gyermekfelügyeletet. Ahogy arra egy friss felmérés rámutatott: a munkaadó részéről az ilyen típusú segítségre legnagyobb eséllyel az állami szférában és a mikrovállalkozásnál dolgozók számíthatnak, ami leggyakrabban rugalmas munkaidő-beosztás formájában valósul meg.

Vannak már jó példák, de még van hova fejlődnie a vállalatoknak

A Regio Játék friss kutatásában résztvevők 70 százaléka ugyanis jelenleg is olyan helyen dolgozik, ahol egyáltalán nem támogatják a kisgyermeket nevelő munkavállalókat. Még a 11 hetes vakáció alatt sem, holott a családbarát vállalatok dolgozói elmondásuk szerint jobban megbecsülik a munkahelyüket.

Ahogy Gyaraki József, a játék webáruházat működtető cég ügyvezetője elmondta: a megkérdezett szülők átlagosan 14 nap szabadságot tudnak kivenni nyáron, ideális esetben viszont ennél 10 nappal többre lenne szükség.

De említsük meg a követendő példákat is

Azoknál a cégeknél, ahol nagyobb figyelmet kapnak a kisgyermekes szülők, rugalmas a munkaidő beosztás – ez a cégek 62 százalékára jellemző. De számos vállalatnál (21 százalék) távmunkával segítik a dolgozókat. Arra pedig a munkaadók 39 százalékánál van lehetőség, hogy a szülők magukkal vigyék a gyermeküket a munkahelyre.

Milyen típusú és méretű cégek a leginkább elkötelezettek a családok felé?

Jellemzően a mikrovállalkozások 50 százaléka nyújt valamilyen segítséget, az állami szférában a munkaadók 39 százaléka, a kisvállalkozók 35 százaléka veszi figyelembe a gyermekesek igényeit.

Nincs más választás – még mindig sok esetben a nagyszülőkre maradnak a gyermekek a nyári szünetben

Tízből nyolc esetben ők segítenek be, amikor a szülőknek dolgozni kell. „A nagyszülőknél minden második gyermek több mint 2 hetet, minden ötödik pedig 1-2 hetet tartózkodik” – mondta el a Regio Játék ügyvezetője, hozzátéve, hogy még így is nehézkesen jön ki a gyermekfelügyelet megoldása mind a 11 hétre, így a legnagyobb felelőssége mégiscsak a munkaadónak van abban, hogy ilyen téren támogassa a szülőket legalább a nyári hónapokban. „Hosszú távon mindenképp megéri a családbarát gondolkodás erősítése, hiszen így még akár új munkaerőt is könnyebb találni, és a hosszú évek óta nálunk dolgozókat megtartani” – olvasható a közleményben.

Szívesen dolgoznál olyan cégnél, ahol adott a rugalmas munkaidő és sok egyéb módon is segítik a gyermekes dolgozókat?

Nézz rá az oldalunkon lévő állásajánlatokra!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük