Gyermekvállalás után készülsz állásinterjúra? Ezekre figyelj!

Közzétéve: Kategória: munkavállalóknakCímke:

Nemrég írtunk arról, hogy miként célszerű belevágni gyermek mellett az álláskeresésbe. Most pedig arról postolunk, hogy mit kell tenned a siker érdekébe közvetlenül az állásinterjú előtt.

Valószínűleg az előzetes kutatásaid során sokat megtudtál már a kiszemelt cégről, de most, hogy már be is hívtak egy interjúra, az általános ismeretek mellett az adott vállalkozással összefüggő aktuális információkat is ismerned kell. Ha új terméket gyártanak, akkor azt, ha az átlagnál jobb negyedévet zártak, akkor azt… Fontos, hogy a friss hírekkel kapcsolatban is képben legyél.

Aztán lényeges, hogy az interjút a gyakorlatban is elpróbáld. A filmekben látható tükör előtti “mondóka ismétlő módszer” hatásos. Magabiztossá tesz, mindamellett, hogy a mimikát és a gesztusokat is tudod gyakorolni. Ne csak egyszer, hanem sokszor ismételd el a különféle szituációkat! Nem ciki.

Ahogy az sem, ha különféle gyakorlatokkal fejleszted a figyelmedet. Az állásinterjún nagyon koncentráltnak kell lenni. Amit nem árt gyakorolni. Főleg, ha ehhez az utóbbi időben nem kifejezetten voltál hozzászokva. Gyermek mellett ugyanis inkább a multitasking kerül előtérbe, mint az egy dologra összpontosított, koncentrált figyelem.

Lényeges továbbá, hogy jó előre felkészülj az interjúra. Megjelenés tekintetében is. A ruhát se aznap reggel válaszd ki. Már csak azért se, mert lehet, hogy kismamaként egy kicsit testileg is megváltoztál. Így előfordulhat, hogy furán  áll majd rajtad az a ruha, amit előzőleg kigondoltál. Ez pedig komoly feszültséget eredményezhet, ha az interjú előtti órákban derül ki.

És ha már az időnél tartunk… Nagyon fontos, hogy időben megjelenj az interjú helyszínén. Ebben az esetben az már késő, ha pontosan érkezel. Lehetőleg jóval a megbeszéltek előtt érj oda. Egy ismeretlen helyen ugyanis könnyen eltévedhetsz. A helyes út megtalálása pedig nem csak az időt viszi, hanem még feszültté is tesz. Ami nem biztos, hogy hasznodra lesz közvetlenül az állásinterjú előtt.

És, hogy mit érdemes és mit nem ajánlott tennünk az interjú alatt? Erről a következő bejegyzésünkben írunk. Nézz vissza később a blogunkba!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük