Helyzetek, amik összehozzák az embereket a munkahelyen

Közzétéve: Kategória: munkavállalóknakCímke:

Sokat segíthet a munka és a magánélet összehangolásában, ha rendben vannak a munkahelyi kapcsolatok. Rossz légkörben nem lehet hatékonyan dolgozni, így az előrelépés is sokkal komplikáltabb. A rossz kapcsolatok ráadásul feszültséget szülnek, amik olykor a magánéletre is átgyűrűznek. Szóval mindenképpen törekedj arra, hogy jó legyen a viszony a kollégákkal. Próbálj olyan szakmai kapcsolatokat kialakítani, amikre szükség esetén számíthatsz. Akár egy mentort is kereshetsz magadnak.

Hogyan kezdjünk hozzá egy ilyen hasznos munkahelyi kapcsolat építéséhez?

Kérdezzünk! Ha kérdezünk, akkor azzal nem csak megmutatjuk magunkat, de azt is világossá tesszük, hogy fejlődni akarunk. Kérdezzünk a munkánkkal és saját magunkkal kapcsolatban is! Derítsük ki, hogy mások szerint hogyan teljesítünk a munkában, és mit csinálhatnánk jobban.

Merjünk segítséget kérni, amit aztán viszonozzunk is! Az ilyen helyzetek összehozzák az embereket. Már ha egyenlők a viszonyok. Egy kapcsolathoz két emberre van szükség. Ha te elvársz valamit valakitől, akkor ugyanazt vissza is kell adnod. Önzetlenül és feltétel nélkül segíts!

A tanulásra fókuszálj, és ne a tökéletességre – tökéletes nem létezik. Lehetsz jó valamiben, de azt sokáig kell gyakorolnod és tanulnod. Főleg, ha nő vagy. A hölgyeknek ugyanis sajnos gyakran jobban és többet kell bizonyítaniuk, mire elismerik őket. Ezért első körben mindenképpen tedd félre a tökéletesség iránti vágyaidat. Ha így teszel, a kollégák is másként állnak majd hozzád.

Végül: gondolkodj stratégikusan, de kövesd a megérzéseidet! Olyannal építs ki közelebbi kapcsolatot, akiről tényleg úgy gondolod, hogy vele érdemes. Lehet, hogy valaki nagyon jó egy adott területen, és sokat tanulhatnál tőle, de ha emberileg nem megfelelő, akkor hosszú távon nem biztos, hogy a hasznodra válik.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük