Komoly érték, ha egy munkahely családbarát

Közzétéve: Kategória: munkáltatóknakCímke:

Sokkal vonzóbb a munkavállalóknak egy olyan cég, ahol tekintettel vannak a dolgozók családi életére. Manapság szívesebben dolgozunk az olyan vállalkozásoknál, amik láthatóan családbarát szellemben működnek. Ezt lassan a munkáltatók is belátják, így remélhetőleg már nem kell sokat várni a fordulatra. Vagyis arra, hogy az legyen a ritkább, ahol nem figyelnek a munka és a magánélet egyensúlyára. Szerencsére jó példából egyre több van, a kormány például a napokban több hazai vállalkozást jutalmazott családbarát vállalkozás címmel. Ezen az eseményen, a Családbarát munkahely pályázat díjátadó ünnepségén Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára is jelen volt, aki elmondta: Ma már versenyképességi tényező a családbarát szellem a munkaerőpiacon. Persze az, hogy egy cég családbarát, az nem jelent rövidebb munkanapokat vagy kevesebb munkát. Csupán annyit, hogy ezeken a munkahelyeken a dolgozók hatékonyabbak tudnak lenni, mivel támogatást kapnak a családi életükhöz.

Számos módon lehet családbarát egy munkahely

Novák Katalin örömét fejezte ki, hogy a munkaerőpiacra visszatérő kisgyermekes anyák életét segítő programok mellett voltak apáknak szólók is, továbbá a pályázatokban megjelentek a párválasztás, a családalapítás előtt állók, valamint a szüleikről gondoskodók szempontjai is.

Szóval láthatóan van remény. A cégek tudják, hogy sokkal hatékonyabb az a dolgozó, aki kap segítséget a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtéséhez.  

Fontos tudni, hogy hasonló pályázatot a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom is indított már. Ennek a mozgalomnak az a célja, hogy ösztönözzék a vállalati szféra résztvevőit a családbarát szemléletű vállalati működés meghonosítására és terjesztésére. Hiszen a gyermekvállalás szempontjából egyre inkább meghatározó a munka és magánélet egyensúlya, valamint a családbarát szemlélet.

A mozgalom olyan cégeknek ítéli oda az elismeréseket, amelyek családbarát, munka-magánélet egyensúlyát támogató működésükkel hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, a gyermekvállalás támogatásához. Az idei díjátadó novemberben lesz.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük