Kisgyermeked van? Bátran kérj rugalmas munkaidőt!

Néhány, gyermekekkel otthon töltött év után önmagában a kiesett idő miatt is nehéz visszatérni a munka világába, nem beszélve arról, ha mindezt napi 8 órában, fix munkaidő-beosztás mellett kell megtenni.

Rohanó világunkban egy kisgyermekes anyukának nem kis kihívást jelent összehangolni a gyermekek körüli teendőket a karrierrel, és akkor az otthoni teendőket még nem is említettük.

Mindezek fényében a rugalmas munkaidő, illetve az otthonról végezhető munka hatalmas előnyt jelenthet a számukra. Ami talán sokaknak nem is kérdés, csak valahogy nem igazán tudják, miként álljanak a flex-munkaidő kérdéséhez. Egyáltalán: mi annak módja, hogy a rugalmas munkavégzést lehetőségét előhozzuk a főnökünknél? Mi most ehhez adunk egy-két támpontot.

Nézzük, hogyan vágjunk bele? Hogyan vezethet eredményre a kérésünk?

Elsőként értékeljük magunkat. Vizsgáljuk meg, milyen munkastílusban tudunk dolgozni, mi motivál minket, milyenek a pénzügyi igényeink, mire vagyunk képesek, illetve azt is, hogy mi fér bele a családi életünkbe. Ez a fajta önvizsgálat aztán a későbbiekben a tárgyalás folyamán is a hasznodra lesz majd.

Vizsgáld meg a munkát is! Miből áll, alkalmas-e otthonról végezni? Lehet-e rugalmasan végezni?

Készíts alternatívákat, ezzel is növelve az esélyeidet a megegyezést illetően!

Tudsz-e a távolból dolgozni, esetleg részmunkaidőben? Lehet egyedi az ütemezés? Alakítsuk ki azt a kombinációt, ami számunkra a legtökéletesebb, aztán a tárgyalások során egyeztessük össze a munkaadónk igényeivel, majd keressük meg közösen a középutat.

A legvégén pedig készítsünk egy ajánlatot. A munkahelyed egy üzlet, aminek te – remélhetőleg értékes – része vagy, de az életed és a döntéseid a tieid.

Egy jó közösségben, csapatban mindenkinek van szava, és mindenki ugyanolyan értékes. Ha szeretnél rugalmas munkaidőben dolgozni, az felelősséggel jár, amit viszont teljes mértékben vállalnod kell.

Ráadásul a világ is efelé halad, a technológia nagymértékben kedvez ennek az iránynak.

Ne feledd tehát: nem szívességet kérsz, ez egy üzleti ajánlat, ami a te érdekeidet szolgálja, de a munkáltatódnak is ugyanolyan hasznos lehet.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük