Női karriernapot tartottunk Szombathelyen (fotók)

A Vas Megyei Karrierhét részeként női karriernapot szerveztünk Szombathelyen. A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK) székházában megtartott egész napos eseményen Cseri József, a VMKIK alelnöke köszöntötte a megjelenteket.

Beszédében pedig jónéhány saját tapasztalatot is megosztott, amiken keresztül azt próbálta érzékeltetni, hogy a hölgyek jóval kevesebb elismerést kapnak az élet számos területén, mint amennyit megérdemelnének. Kiemelte például azt, hogy a náluk, az autókereskedés műhelyében dolgozó hölgy kollégának mennyi kihívással kell megküzdenie minden nap, hogy érvényesülni tudjon a férfi munkatársak között. Mindamellett, hogy közben az egyik legjobban teljesítő szakemberről van szó.

A köszöntő után aztán már a hölgyektől jöttek a konkrét tapasztalatok. Egy kerekasztal beszélgetés következett, ahol Székely Klára az ELTE egyetemi adjunktusa, Klára Ágnes, a Hotel JUFA szállodaigazgatója, Vinczéné dr. Menyhárt Mária, a SZMJV esélyegyenlőségi ügyintézője és Tóth Rita life és business coach monda el, hogy nőként bizony nem könnyű boldogulni. Gyermeket nevelni és a munkahelyen helytállni nagy kihívás, és ehhez szükséges a munkáltatói segítség is. Talán úgy, ahogy az a sokak által csak cumigyárként ismert vaskeresztesi vállalatnál is történik. Hogy pontosan miként igyekeznek segíteni az üzemben, arról Kiss Katalin, a MAM Hungária Kft. ügyvezetője tájékoztatott a női karriernapon.

Az előadást követően aztán Horváth Nóra és Pezenhofer Brigitta beszélt arról, hogy milyenek a médiában dolgozó nagycsaládos anyukák mindennapjai. Az ebédszünet után pedig a Női Vállalkozói Klub Egyesület közreműködésével női vállalkozók, vezetők számoltak be a nőket érintő kihívásaikról és az ezzel összefüggő tapasztalataikról. Majd arról tartottunk egy rövid beszámolót, hogy a Család és Karrierpontunk a munkavállalás terén miként tud segítséget nyújtani a hölgyeknek. Erről egyébként itt is olvashatsz. Sőt, innen egy bemutatkozó kiadványt is letölthetsz.

A női karriernap következő programja egy szerepjátékkal és Dixit kártyás tréninggel folytatódott, ahol mindenkinek lehetősége adódott arra, hogy választ találjon a személyes problémáira. Vagy legalábbis elinduljon a megoldáshoz vezető úton.

Mindezek után, négy órakor az üzleti kommunikációról kezdődött előadás, amit dr. Erdős Zsuzsanna coach tartott. Ami egyébként nem csak egy szimpla prezentáció volt, hiszen a szakértő a “Hogyan beszélgessek (nemcsak) ismeretlenekkel?” című könyvét is bemutatta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük