Női karriertippek és rengeteg álláslehetőség – Eljössz a soron következő eseményünkre?

Az idei, sorrendben III. Vas Megyei Karrierhét, Pályaorientációs Show és Állásbörze részeként számos, a női pályaépítéshez kapcsolódó előadást szervezünk. Szeptember 10-én a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházának előadótermében reggel 9 órakor kezdődik a “Női energiák és csapdák” elnevezésű női karriernapunk.

Nem is akármilyen előadással indul a program

Az első előadásban arról lesz szó, hogy a környezetünkben miként találhatók meg azok a csapdahelyzetek, amik gátat szabnak annak, hogy nőként ki tudjuk használni a bennük rejlő energiát.

Jól hangzik, igaz? De mi lesz még?

Beszélgetünk például arról, hogy milyen lehetőségei vannak egy nőnek a karrierben és a magánéletben, illetve azokat miként tudja összehangolni. Erről Székely Klára az ELTE egyetemi adjunktusa, Klára Ágnes, a Hotel JUFA szállodaigazgatója, Vinczéné dr. Menyhárt Mária, a SZMJV eségyenelőségi ügyintézője és Tóth Rita life és business coach tart fórumot.

Majd Kiss Katalin, a MAM Hungária Kft. ügyvezető igazgatója következik. Aki a női munkavállalókkal kapcsolatos trendekről, jelenségekről tart előadást. Őt követi Horváth Nóra és Pezenhofer Brigitta, akik arról beszélnek, hogy a médiában dolgozó nagycsaládos anyukák miként tudják összegyeztetni a munkát és a magánéletet.

Egy kis szünet után aztán a Női Vállalkozói Klub Egyesület közreműködésével női vállalkozók, vezetők számolnak be a nőket érintő kihívásaikról és az ezzel összefüggő tapasztalataikról. Majd arról tartunk egy rövid beszámolót, hogy a Család és Karrierpontunk miként tud a munkavállalás terén segítséget nyújtani a hölgyeknek.

A délutánt a hazai rugalmas foglalkoztatási helyzet áttekintésével kezdjük, majd a munka és a magánélet összehangolásának lehetőségeiről beszélgetünk ismét egy keveset. Ezután egy kis műhelymunka kezdődik: szerepjátékokkal és Dixit kártyákkal – izgalmas lesz.

Négy órakor pedig az üzleti kommunikációról lesz előadás, amit dr. Erdős Zsuzsanna coach tart. Ami egyébként nem csak egy szimpla prezentáció lesz, a szakértő “Hogyan beszélgessek (nemcsak) ismeretlenekkel?” című könyvének bemutatójára is sor kerül.

Eljössz? Mi várunk!

Tudj meg többet az előadásokról és a jelentkezésről az állásbörze weboldalán!

Illetve ne felejtsd el, hogy a karrierhét része egy állásbörze is, ahol számos, nőknek szóló állásajánlatot is kínálnak a Vas megyei munkáltatók. Ennek az időpontja szeptember 11-13., a helyszín pedig az Aréna Savaria.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük