Projektnyitó eseményen mondtuk el, mi a célja a Női Erő elnevezésű programunknak (SAJTÓANYAG)

Közzétéve: Kategória: Egyéb

Projektnyitó rendezvényt tartottunk a napokban Celldömölkön. Hivatalosan is útjára indult a nők elhelyezkedését, újbóli munkába állását segítő programunk.

Persze a munkafolyamatok, az előkészületek már hónapok óta zajlanak. Viszont most, május 23-ára jutottunk el oda, hogy a nagyközönség felé is kommunikáljuk a terveinket. A nyitó eseményt Celldömölkön, a Jufa Vulkánfürdő Resort konferenciatermében tartottuk, ahol a projektben résztvevő konzorciumi tagok képviselői mellett helyi politikusok, térségi országgyűlési képviselők is jelen voltak. Ágh Péter, dr. Hende Csaba és V. Németh Zsolt is elfogadta a meghívásunkat. Az eseményen természetesen Fehér László, Celldömölk polgármestere is részt vett és köszöntőt mondott. A szombathelyi Női Vállalkozói Klub Egyesület részéről dr. Szabó Eszter, továbbá a konzorciumvezető a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, a MAM Hungária Kft. ügyvezetője, Kiss Katalin is tartott előadást. A kamara alelnöke egyebek mellett bemutatta, hogy miként segítik a hölgyeket náluk, a vaskeresztesi MAM üzemben. Elmondta, hogy többféle munkaidő modellben lehet dolgozni. Vannak, akik állandó műszakban végzik a munkájukat, az adminisztratív területen pedig lehetőség van home office-ban végezni a feladatokat. De olyan női munkavállaló is van a MAM-nál, aki reggel négyre megy dolgozni. Így tudja ugyanis a legkönnyebben összeegyeztetni a munkáját az élethelyzetével.

És erre van igazán szükség.

Ezt mondta dr. Szabó Eszter, a női vállalkozói klub képviseletében. Szerinte az a fontos, hogy a hölgyeknek legyen lehetőségük megtalálni a saját élethelyzetükhöz passzoló megoldást. Merthogy mindenki más-más kihívásokkal küzd. A megoldás megtalálásában a projekt partnerekén az egyesület 38 tagja tud segíteni.

Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő szerint a munkaerő-hiány problémáján is segíthet az, ha egyre több vállalat képes rugalmas munkavégzési formákat kínálni a nőknek. Ha pedig látják a gyermekvállalás előtt álló hölgyek, hogy anyukaként is lesz lehetőségük dolgozni, bátrabban mernek majd családot alapítani – vélekedett.

A projekt tehát számos célt szolgál.

Azt is, amit Ágh Péter országgyűlési képviselő is említett. Beszédében kiemelte a projekt egyik nagyon fontos célját: segíteni kell a nőknek, hogy össze tudják hangolni a munkát és a magánéletet.

A programunkban ezt online fórumokon, kiadványokban és személyes találkozón is segítjük – hangzott el Pongrácz Nóra, a projekt szakmai vezetőjének előadásában.

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő a projekt leírásából az érzékenyítés szót emelte ki a beszédében. Amit annak ellenére nagyon találónak gondol, hogy ritkán használjuk. Szerinte jól illik a projekt céljához. Vagyis anélkül nem lesz változás, ha nem hívjuk fel az érintettek figyelmét az újítás fontosságára. Azaz érzékenyítenünk kell őket. Szerinte garancia lehet a sikerre, ha jó példákat tudunk mutatni.

Amit természetesen megtesszük a projekt során. Érdemes ezért követni minket a közösségi felületeinken.

V. Németh Zsolt arról is szólt, hogy ha sikerül a nőknek rugalmas foglalkoztatási formákat kínálni, az a gazdaságra nézve is jelentős eredményekkel jár. Ugyanis azok, akiknek nincsenek otthoni problémái, sokkal jobban teljesítenek a munkahelyen.

Fehér László, a házigazda Celldömölk város polgármestere testvérvárosi jó példákat is említett az előadásában. Elmondta, Neudauban például lehetőség van arra, hogy egy családon belül – ha azt az élethelyzet szükségessé teszi – a férfi többet dolgozzon, a nő pedig kevesebbet. Így az anya többet tud otthon maradni a gyermekkel.

Jó példák tehát vannak. Már csak az érzékenyítés van hátra. Mi ezt megtesszük a konzorciumi partnerek segítségével. Akikkel egyébként a konzorciumvezető Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára, Balogh Károly Zsolt aláírással is szentesítette az együttműködést a projektnyitó eseményen. A kollégáinkat hamarosan a celldömölki irodánkban kereshetitek.

Partnerek:

  • ADA Hungária Bútorgyár Kft.
  • Celldömölk városa
  • IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.
  • Női Vállalkozói Klub Egyesület
  • Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Nonprofit Kft.
  • Változó Világért Alapítvány

 

A projekt a „NŐI ERŐ”–Stabil alap nőknek Vas megye déli és keleti részén
(EFOP-1.2.9-17-2017-00016) című pályázat keretében és forrásaiból valósul meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük