Sokat spórolhatunk, ha otthonról dolgozunk

A sok rossz hozadéka mellett a koronavírus-járvány rengeteg új dologra is megtanított minket. Bebizonyította egyebek mellett azt, hogy az otthoni munka lehet hatékony, ráadásul rengeteget spórol a munkavállalóknak. Egy friss kutatás szerint az Egyesült Királyságban havonta körülbelül 500 fontot spórolnak meg a dolgozók azzal, ha otthonról végzik a napi munkát. 

Ilyenkor ugyanis nincs ingázás, vagyis csökken az utazási költség, kevesebb megy az étkezésre – hiszen tudunk otthon főzni -, és a ruházkodásra sem szükséges annyit költeni, mintha minden nap bejárnánk dolgozni. Apróságnak tűnnek ezek, de ha összeadódnak, jelentős megtakarítást eredményezhetnek. 

Ráadásul a home office a munkahelyi és a magánéleti teendők összehangolásában is segít. Arról nem is beszélve, hogy a munkavégzés így általában koncentráltabb. Vagyis ugyanaz a feladat gyorsabban és jobb minőségben elvégezhető, mint az irodában. Sőt, az otthoni munka alatt jellemzően még a stressz is kisebb. Nincs közvetlen nyomás a felettesek részéről. Ellenőrzés persze van, de a számonkérés egészen más típusú, mint a személyes találkozók esetén. 

Szóval nem kérdés: az otthoni munkavégzés jó dolog. És nem csak a munka-magánélet összehangolásában segít, hanem még spórol is nekünk.

Ha van lehetőséged, vállalj munkát otthonról! Akár kisgyermeket nevelő anyukaként!

Mi adunk ehhez segítséget! Tippeket, tanácsokat bármikor kérhetsz a kollégáinktól.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük