Szabályoznák az otthoni munkát – Plusz pénz is járhat annak, aki a home office-t választja

A szabályozás szerint rezsiátalány járna azoknak a dolgozóknak, akik a munkájukat otthonról végzik. A Magyar Nemzet információi szerint ez az összeg 16 ezer 100 forint.

Persze nem ez az egyetlen új információ a távmunka szabályozással kapcsolatban. Nem árt tudni például, hogy ezentúl csak az a dolgozó küldhető home office-ba, aki ezt vállalja is. Vagyis a munkáltató nem dönthet erről egyoldalúan. Kérni persze lehet az alkalmazottat, de ugyanez fordítva is igaz. A munkavállaló is bármikor jelezheti a munkáltatója felé, hogy ő inkább otthonról dolgozna. 

A Munka Törvénykönyvének módosításáról hamarosan döntenek is a Parlamanetben.

Mit takarnak a home office szabályok pontosan?

A Portfolio.hu készített egy összesítést

– A szabályozás rugalmas lenne, mivel a munkaadó és a munkavállaló alkuja határozná meg, melyik napokon lehetne otthonról végezni a munkát, illetve egyéb, a korábbinál jóval rugalmasabb rendszert alakíthat ki a foglalkoztató.

– Rezsiátalányt adhat adómentesen a munkáltató az otthoni munkavállaláshoz: ennek mértéke a korábbi tervek szerint a mindenkori minimálbér tíz százaléka lenne havonta, vagyis 16 ezer 100 forint. A térítés összegéből a munkavállaló a gáz, a villany és a víz ára mellett az internetszolgáltatás költségét is állhatja.

– Továbbra is általános szabály marad, hogy a munkáltatónak kell rendelkezésre bocsátania azokat az eszközöket, – telefon, okoseszközök, laptop vagy nem irodai munka esetén alkatrészeket, berendezéseket – amelyek a feladatok biztonságos ellátásához elengedhetetlenek.

– Az eszközök használatáról és a biztonságos munkavégzés otthoni körülményeiről szintén a foglalkoztatóknak kell gondoskodniuk.

– A munkaadó ellenőrizheti a munkavégzést, a digitális eszközökön keresztül ugyanakkor ezt csak akkor teheti meg, ha a beosztott nem a saját eszközeit használja.

– A foglalkoztatással összefüggő elvárásokat vagy a munkavégzés helyét, a munkaidő kérdését továbbra is a munkaszerződésben rögzítik.

Fontos továbbá, hogy a terv szerint a munka és a család közötti határ megteremtése a munkavállaló feladata, a munkáltató sem támaszthat ugyanakkor irreális elvárásokat, kötelező digitális jelenlétet, így akár bújtatott túlórát vagy a munka kezdetének és végének egyoldalú, azonnali megváltoztatását.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük