Sokkal eredményesebben dolgoznak azok a kisgyermekes anyukák, akik otthonról végezhetik a munkájukat

Közzétéve: Kategória: munkáltatóknakCímke:

A rugalmas munkavégzés lehetőségével a cégek és a kisgyermekes anyukák is nagyon sokat nyernek.

A British Columbia Egyetem végzett egy kutatást, amiből kiderült, hogy azok az anyák, akik rugalmas munkakörnyezetben, otthonról is dolgoznak, sokkal hatékonyabbak, mint azok, akiknek nincs gyermekük, és kötötten teszik a dolgukat a cégnél.

Sokkal jobban teszi a munkáltató, ha hagyja otthonról dolgozni az anyukákat, minthogy kötelezővé teszi a nyolc órás kötött munkavégzést.

A kutatás szerint ugyanis azok a kisgyermekes nők, akik nem dolgozhattak rugalmas munkakörben, 7 százalékkal kevesebbet termeltek, mint a gyermektelen nők. Szemben azokkal, akik rugalmas munkakörben, otthonról is dolgozhattak. Ők 12 százalékkal voltak termelékenyebbek, mint a gyermeket nem nevelő nők.

A szakértők szerint ez azért lehetséges, mert azok a kisgyermekes nők, akik kapnak lehetőséget arra, hogy bizonyítsanak, sokkal többet tesznek a sikerért. Igazán produktívak pedig csak akkor tudnak lenni, ha a gyermekük közelében dolgozhatnak. Vagy ha váratlan esemény esetén is van lehetőségük intézkedni. Ez ugyanis gördülékenyebbé és kevésbé stresszessé teszi a hétköznapokat. Nem beszélve arról, hogy a munkahelyi sikerek és a kapott bér hatására erősödik bennük a fontosság érzete is. Amivel az anyuka és a munkáltató is nyer.

A kutatást készítők az eredményeket látva azt javasolják, hogy a vállalatoknak érdemes átgondolniuk a flex-time bevezetését. Hiszen most már kézzel fogható bizonyíték van arra, hogy mindenki nyer ezzel a munkamódszerrel.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük